Loading color scheme

El teatre com a recurs pedagògic en l’aula

És el teatre una ferramenta important per al desenvolupament competencial del nostre alumnat? La resposta és molt senzilla: el teatre va més enllà que la representació d’obres literàries. Aquest art és una eina primordial en l’educació integral dels alumnes. També millora el seu aprenentatge i l’adquisició de la llengua, treballant així, la comprensió oral.
Anar al teatre no és només sortir del centre, sinó que és una eina pedagògica en l’educació dels alumnes. És sortir de la nostra zona de confort i posar en pràctica els continguts adquirits en classe. 
La comunitat educativa del centre propicia aquest tipus d’activitats entre els nostres alumnes. És per això que aquest març i abril han estat uns mesos prou culturals, ja que hem assistit a tres obres de teatre representades en diverses llengües. 
El dia 16 de març vam assistir a l’obra Rita Trobador, d’Esclafit Teatre. Els afortunats de poder gaudir d’aquesta obra van ser els alumnes de 4t d’ESO els que van poder engegar tots els coneixements adquirits en l’aula sobre l’època feudal, dels trobadors i de les trobairitz. Sens dubte, va ser una obra molt enriquidora i donem l’enhorabona a Esclafit Teatre pel seu treball i professionalitat. 
Per una altra banda, el dia 29 de març, els alumnes de 1r d’ESO i de 2n d’ESO van tindre l’oportunitat de veure l’obra Scissorhands de La Tourné Teatro.També van tindre l’ocasió de millorar la comprensió oral en anglès i adquirir vocabulari ric, variat i sovint amb expressions divertides de la llengua anglesa. Agraïm a La Tourné Teatro el seu treball i dedicació. 
Per acabar, el dia 1 d’abril els alumnes de 1r, 2n, 3r, i 4t d’ESO que cursen l’assignatura de francés, van anar a veure l’obra Le Fantôme De L’opéra, de BHM Producciones. A l’hora d’aprendre una segona llengua estrangera és molt important que els alumnes vegen la seua utilitat en situacions reals i puguen conèixer aspectes culturals d’aquesta. Gràcies a BHM Producciones per la seua mestria en l’escenari.
Per concloure, com a centre educatiu, hem d’impulsar entre els més joves l'assistència als teatres i fomentar que aquestes eixides no siguen esporàdiques, sinó que siguen regulars i freqüents. A més, hem d’ensenyar als nostres alumnes a ser espectadors respectuosos i empàtics amb els professionals que estan realitzant el seu treball. L’única forma d’educar-los és viure-ho de primera mà.